|

Czego można się nauczyć w szkole serowarstwa?

Sobota i niedziela (13.03-14.03) upłynęła uczestnikom szkoły serowarstwa farmerskiego bardzo pracowicie!

W pierwszym dniu szkolenia odbyły się wykłady:

  • Charakterystyka zagrożeń zdrowotnych i podstawowych pojęć związanych z bezpieczeństwem żywności
  • Charakterystyka założeń systemu HACCP, a także jego etapy wdrażania, utrzymania i doskonalenia
  • Charakterystyka programu warunków wstępnych określonych w prawie żywnościowym
  • Skuteczność wdrożonego systemu bezpieczeństwa żywności poprzez tworzenie programu badań laboratoryjnych 

Drugi dzień szkoleniowy pozwolił na praktyczne zastosowanie zdobytej wiedzy, podczas wykonywania ćwiczeń z zakresu ww. zagadnień.

Uczestnicy pracowali całą grupą, jak również w zespołach, w specjalnie do tego celu założonych pokojach.

Zajęcia odbyły się w formule on-line.

Kolejny zjazd planowany jest na 10.04.-11.04.2021.

Więcej informacji o projekcie ”Kierunek na rozwój – szkolenia i wyjazdy studyjne dla branży serowarskiej” - znajdziesz tutaj