Województwo zachodniopomorskie Województwo pomorskie warminsko-mazurskie Województwo podlaskie Województwo lubuskie Województwo wielkopolskie kujawsko-pomorskie Województwo mazowieckie Województwo lodzkie Województwo lubelskie Województwo dolnośląskie Województwo opolskie Województwo świętokrzyskie Województwo śląskie Województwo małopolskie Województwo podkarpackie

Jednostka Centralna KSOW - www.ksow.gov.pl

English 
baner

Zaproszenie na seminarium „Z pola do garnka …”

19.10.2017

Zapraszamy do udziału w seminarium „Z pola do garnka – udział rolników ekologicznych w skracaniu łańcucha dostaw”, które odbędzie się w dniach 25-26 października 2017 r.

Seminarium adresowane jest do:

  • rolników: produkujących metodami ekologicznymi, zainteresowanych podjęciem produkcji metodami ekologicznymi, czy też będących w okresie konwersji,
  • młodych rolników,
  • doradców rolniczych ds. rolnictwa ekologicznego i przedsiębiorczości,
  • przedstawicieli lokalnych grup działania (LGD)

Seminarium organizuje Centrum Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Brwinowie w ramach projektu „Z pola do garnka – udział rolników ekologicznych w skracaniu łańcucha dostaw”. Jego celem jest przygotowanie merytoryczne i praktyczne rolników zajmujących się produkcją ekologiczną do nawiązania współpracy między sobą w celu podjęcia wspólnych działań marketingowych, promocyjnych, tworzenia wspólnej oferty handlowej, wymiany wiedzy i doświadczeń, umożliwienia podjęcia rozmów z większymi odbiorcami surowca ekologicznego np. w postaci Ogólnopolskiego Klastra Rolnictwa Ekologicznego.

Zgłoszenia na seminarium można przesyłać do 20.10.2017 r. na adres: e-mail: m.pucek@cdr.gov.pl lub faxem 22-729 72 91

Seminarium odbędzie się w Świętokrzyskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach, Modliszewice, ul. Piotrowska 30, 26-200 Końskie. Organizator nie zapewnia dojazdu na seminarium.

Karta zgłoszenia

Program Seminarium

25.10.2017

10:00-11:00    Rejestracja, Serwis kawowy

11:00-11:30    Przywitanie uczestników, wprowadzenie do seminarium, sprawy organizacyjne

11:30-13:00    Inicjatywa „Paczka od rolnika” jako przykład dobrych praktyk.

13:00-14:00    Obiad

14:00-15:30    Produkcja i sprzedaż produktów ekologicznych na podstawie informacji Głównego Inspektoratu Jakości Handlowej Art. Rolno-spożywczych

15:30-16:00    Serwis kawowy

16:00-17:30    Przetwórstwo produktów ekologicznych i inkubatory przetwórstwa lokalnego.

18:00   Kolacja

26.10.2017

7:30-8:30        Śniadanie i serwis kawowy

8:30-10:00      Nowe formy i techniki sprzedaży – podejście biznesowe przy wprowadzaniu produktów na rynek - wykład

10:30-11:00    Serwis kawowy

11:00-12:30    Nowe formy i techniki sprzedaży – podejście biznesowe przy wprowadzaniu produktów na rynek - warsztaty

12:30-14:00    Podsumowanie operacji - podsumowanie całości odbytych wyjazdów studyjnych z wykładami i warsztatami oraz seminarium

14:00   Obiad

Więcej informacji o projekcie - zobacz


 

„Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020”

Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi


Portale regionalne
mapa

 
logo Unia Europejska
Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:
Europa inwestująca w obszary wiejskie
logo PROW
logo
Mapa serwisu    |    copyright KSOW 2009