Aktualności

Gdzie można zgłębić wiedzę dotyczącą przyzagrodowego chowu gęsi? Oglądając filmy na kanale KSOW
Przyzagrodowy chów gęsi może być świetnym sposobem na rozwój przedsiębiorczości na obszarach wiejskich. Dzięki projektowi Fundacji Hodowców Polskiej Białej Gęsi wiele osób mogło uczestniczyć w szkoleniach i zgłębić wiedzę, jak podjąć taką działalność…

Jak profesjonalnie produkować ziemniaki?
Niniejsze opracowanie ma zwrócić uwagę i syntetycznie przybliżyć wiedzę wszystkim rolnikom – producentom ziemniaka, ale także handlowcom, przetwórcom oraz służbom doradczym i instytucjom nadzorującym funkcjonowanie sektora ziemniaczanego w zakresie…

Jesienny konkurs na domowe przetwory rozstrzygnięty!
Jesienny konkurs na przepis ze zdjęciem dobiegł końca. W szranki stanęły 524 przepisy!
Wśród nadesłanych zgłoszeń znalazły się receptury na przetwory z wykorzystaniem owoców, warzyw, kwiatów i ziół. Wszystkie kolorowe, smaczne i stanowiące bogactwo…

Weź udział w szkoleniu i zdobądź wiedzę z zakresu serowarstwa
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu wraz z partnerami zaprasza do udziału w szkoleniach organizowanych w ramach projektu „Kierunek na rozwój - szkolenia i wyjazdu studyjne dla branży serowarskiej”
Będzie to pierwszy w Polsce cykl szkoleń…

Jak produkować i sprzedawać żywności z gospodarstwa w warunkach zagrożenia epidemiologicznego?
Problem ten jest głównym tematem projektu realizowanego przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu.
Działalność produkcji żywności w małej skali przez rolników w warunkach podwyższonego ryzyka wystąpienia zagrożenia…

Konkurs „Polska Wieś Smakuje”
Konkurs dla Rolniczek, Rolników i Kół Gospodyń Wiejskich.
Przyrządźcie tradycyjną potrawę bliską Waszemu sercu, a jej zdjęciem i opisem podzielcie się z innymi!