Aktualności
Kurs serowarstwa zakończony!
Po ośmiu miesiącach szkoleń, wykładów oraz zajęć praktycznych, w dniach 11-12 września odbył się dziesiąty, ostatni już zjazd Szkoły Serowarstwa Farmerskiego — podsumowujący oraz sprawdzający dotychczasowe osiągnięcia osób uczestniczących w projekcie…
Jak produkować hiszpańskie sery? — wyjazd studyjny
Aby zapoznać się ze sposobami organizacji, produkcją oraz metodami funkcjonowania serowarstwa farmerskiego za granicą przy okazji wymieniania doświadczeń między polskimi i zagranicznymi producentami oraz osobami zainteresowanymi branżą serowarską,…
Hodowcy na Święcie Plonów w Rogowie
Chętni poznania szeregu aspektów dotyczących chowu gęsi, jego opłacalności oraz walorów cechujących produkt regionalny w postaci gęsiny, po raz kolejny mogli spotkać się z Fundacją Hodowców Polskiej Białej Gęsi, tym razem – na jej stoisku,…
Zaprezentuj swoje produkty na targach w Meksyku!
Komisja Europejska, na międzynarodowych targach Expo ANTAD & Alimentaria w Guadalajarze, organizuje Pawilon Unii Europejskiej – miejsce, którego odwiedzający, posmakują oraz doświadczą wybranych produktów pochodzących z krajów Unii.
Gęsi sposobem na sukces - szkolenia
W celu rozwijania przedsiębiorczości na wsi przez wykorzystanie przyzagrodowego chowu gęsi, 27 lipca w miejscowości Wudzynek, odbyło się szkolenie zorganizowane przez naszego partnera.
W poszukiwaniu najlepszych serów — wyjazdy studyjne dla branży serowarskiej
Aby doświadczyć metod organizacji, produkcji i funkcjonowania serowarstwa w innych krajach słynących z sukcesów w tej dziedzinie, nasz partner, organizuje w ramach projektu: „Kierunek na rozwój — szkolenia i wyjazdy studyjne dla branży serowarskiej”…