Aktualności
Jak zostać serowarem?
To pytanie, zadają sobie zapewne uczestnicy V zjazdu Szkoły Serowarstwa Farmerskiego – wydarzenia zorganizowanego w ramach projektu o nazwie „Kierunek na rozwój – szkolenia i wyjazdy studyjne dla branży serowarskiej”.
Od hodowli do puchu. O Polskiej Białej Gęsi usłyszeliśmy raz jeszcze
Ubiegły tydzień przyniósł nam kolejne szkolenia. Tym razem, w Chojnicach w województwie pomorskim, Fundacja Hodowców Polskiej Białej Gęsi, poprowadziła warsztaty o tytule „Przyzagrodowy chów gęsi sposobem na rozwój przedsiębiorczości na obszarach…
Zapraszamy do udziału w konferencji poświęconej potrzebom finansowym sektora rolno-spożywczego
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wraz z Europejskim Bankiem Inwestycyjnym (EBI) organizuje 11 maja br. konferencję „Financial needs in the agriculture and agri-food sectors in Poland”, która będzie poświęcona instrumentom finansowym w ramach…
Czego można się nauczyć w szkole serowarstwa?
Sobota i niedziela upłynęła uczestnikom szkoły serowarstwa farmerskiego bardzo pracowicie!
W ostatni weekend kwietnia odbył się już czwarty zjazd szkoły serowarstwa farmerskiego, organizowanej w ramach projektu „Kierunek na rozwój – szkolenia i…
Czy gęsina jest smaczna? Gdzie można jej spróbować?
Gęsina jako regionalny specjał - takie hasło przyświecało Fundacji Hodowców Polskiej Białej Gęsi, która podczas targów Smaków i Rękodzieła wystawiła swoje stoisko. Osoby, które je odwiedziły, mogły zgłębić wiedzę m.in. o przyzagrodowym chowie gęsi,…
Bezpieczeństwo produkcji żywności w małych zakładach przetwórczych - studia
Uprzejmie informujemy, że IBPRS-PIB w Warszawie prowadzi aktualnie nabór na dwusemestralne studia podyplomowe pt: „Bezpieczeństwo zdrowotne produkcji żywności w gospodarstwach rolniczych i małych zakładach przetwórczych”. Studia podyplomowe są…