Partnerzy KSOW

"JK" Sp. z o. o.

Forma prawna:
Spółka handlowa (spółka z o.o, spółka akcyjna, spółka jawna, itp.)

NIP:
9462507867

REGON:
060173892

Adres siedziby:
lubelskie
I Armii Wojska Polskiego 5/6E
20-075 Lublin

Numer telefonu: 13 43 30 802
Strona WWW: www.jasiolka.com
Adres e-mail: jasiolka@interia.pl

Zasięg terytorialny:
regionalny

Priorytety PROW:

I. Transfer wiedzy i innowacje

  • Innowacje w przetwórstwie rolno-spożywczym
  • Innowacje w rolnictwie ekologicznym
  • Transfer wiedzy

II. Rentowność i konkurencyjność gospodarstw

  • Alternatywne źródła dochodów dla rolników (różnicowanie dochodów gospodarstw)

Opis dotychczasowej działalności:

Jesteśmy firmą zajmującą się produkcją wysokiej jakości produktów wędliniarskich tradycyjnych oraz ekologicznych. Prowadzimy pokazy kulinarne branżowe np. pieczenie byka. Na bazie produktów tradycyjnych i ekologicznych organizujemy konkursy kulinarne. Posiadamy bardzo dużą wiedzę na temat procesów wędzenia mięsa - we współpracy z SGGW, CDR i Uniwersytetem Przyrodniczym w Lublinie wydaliśmy "Poradnik Tradycyjnego Wędzenia Produktów Ekologicznych", prowadzimy szkolenia z zakresu wędzenia, zostaliśmy wyróżnieni w Żółtym Przewodniku Gault&Milalau, otrzymaliśmy wyróżnienie Perła 2008 za produkt regionalny, uczestniczymy jako konsorcjant w programie badawczym BIOSTRATEG2 realizowanym przez NCBIR, współpracujemy ze szkołą Spytka Ligenzy w Rzeszowie jak również z lokalnymi i ogólnopolskimi organizacjami zrzeszającymi producentów i rolników ekologicznych, uczestniczymy w ramach stowarzyszenia Polska Ekologia w programie Ekoeuropa Jakość i Tradycja. Jesteśmy corocznym wystawcą targów BIOFACH. Nasze produkty zostały wpisane na listę produktów tradycyjnych w Ministerstwie Rolnictwa. Dzięki współpracy z Uniwersytetem Przyrodniczym w Lublinie prowadzimy badania nad innowacyjnymi rozwiązaniami konserwacji mięsa jak również obniżenia benzopirenów w procesie wędzenia.

Data rejestracji: 21.02.2017