Identyfikacja, upowszechnianie i promocja dobrych praktyk w turystyce na obszarach wiejskich - kontynuacja
Jak powstają innowacje ekologiczne w gospodarstwach rolnych? Analiza i przykłady
Moja SMART wieś
„Na drodze do odkryć – start Sieci Najciekawszych Wsi”
Od nauki do praktyki, czyli transfer wiedzy nt. korzyści z zachowania bioróżnorodności poprzez chów i hodowlę ras zachowawczych i wysokowydajnych w województwach Zachodniej i Południowej Polski na II Regionalnej Wystawie Zwierząt Hodowlanych w Sielinku
„W stronę rozwoju: wyjazdy studyjne i szkolenia specjalistyczne dla polskich producentów sera i wina”
„Od pola do stołu po Norwesku”
Bawaria i jej modelowe rozwiązania z zakresu gospodarowania przestrzenią i dziedzictwem kulturowym wsi
„Pod znakiem jabłecznika-dobre praktyki przetwórstwa owoców w UE”
Efektywność ekonomiczna scaleń gruntów w Polsce
Konkurs Agroliga 2019 – etap wojewódzki, II edycja
Rolnictwo precyzyjne w obszarze hodowli bydła mlecznego – aktualności w nauce oraz wymiana doświadczeń praktycznych
Lokalne, regionalne i tradycyjne szansą dla Kół Gospodyń Wiejskich
Krótki łańcuch dostaw i RHD jako determinanty rozwoju lokalnego rolnictwa
Wady i zalety systemowych rozwiązań wytwarzania, certyfikacji i dystrybucji produktów o CHNP, CHOG i GTS w krajach UE
Kampania multi-medialna WIEDZ I MĄDRZE JEDZ - krótkie łańcuchy dostaw żywności to źródlo innowacji dla rozwoju wsi i rolnictwa
Z głową i ze smakiem - współpraca rolników ekologicznych w skracaniu łańcucha dostaw
"Wielkie SER-wowanie" - Promocja serów, produktów mlecznych i innych, wytworzonych lokalnie, jako element zrównoważonego rozwoju gospodarstw farmerskich
Aronia… Na zdrowie! Najkrótsza droga z krzewu na stół
„Eko jemy – nie marnujemy”
„Wdrażanie Dyrektywy NEC oraz konkluzji BAT w zakresie redukcji emisji amoniaku z rolnictwa”
LEADER dziś i jutro - Konferencja podsumowująca wdrażanie lokalnych strategii rozwoju w latach 2016-2018 i perspektywy po roku 2021
Pozyskiwanie środków finansowych przez organizacje pozarządowe szansą ich rozwoju w kontekście budowy sieci współpracy z innymi podmiotami w środowisku lokalnym
RLKS instrumentem rozwoju obszarów wiejskich
Akcja z udziałem blogerów „Dobry biznes na wsi”
Kreatywna wieś - dobre praktyki na obszarach wiejskich
Marka lokalna szansą rozwoju obszarów wiejskich
„Między zagrodą a boiskiem. Studium aktywności wiejskich klubów sportowych – publikacja książkowa”
„Zainspiruj się dziedzictwem”
Wolanow Food Festival
Przyzagrodowy chów gęsi alternatywą dla małych gospodarstw
„Sprawny, aktywny, potrzebny – aktywizacja seniorów z gmin wiejskich na rzecz walki z wykluczeniem społecznym”
Wsparcie rozwoju wiejskiej przedsiębiorczości z uwzględnieniem możliwości i problemów wynikających ze zmian społeczno-demograficznych, w tym napływu mieszkańców z terenów miejskich