Gleba jako źródło życia – ochrona oraz jej racjonalne wykorzystanie
Ocena potencjału obszarów wiejskich do rozwoju funkcji rolniczo-leśnej, przyrodniczo-krajobrazowej, turystyczno-rekreacyjnej, rezydencjalno-mieszkaniowej i społeczno-kulturowej
Identyfikacja, upowszechnianie i promocja dobrych praktyk w turystyce na obszarach wiejskich
„Wyróżnij się!” – Specjalizacja w turystyce kluczem do sukcesu
„Pomysł na wieś” - Sieć Najciekawszych Wsi elementem zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich
Drugie domy jako możliwość podniesienia dochodów i zatrudnienia na wsi
I Ogólnopolski kongres gospodarstw opiekuńczych: Usługi opiekuńcze jako przyszłościowa forma działalności gospodarczej na obszarach wiejskich
Promocja oraz upowszechnianie i podnoszenie poziomu wiedzy na temat pszczelarstwa podczas konferencji branżowej oraz ogólnopolskiego Konkursu Pszczelarz Roku
Dziedzictwo kulturowe wsi polskiej
Promocja materiału hodowlanego o wysokim potencjale genetycznym siedmiu gatunków zwierząt z województw Zachodniej i Południowej Polski na I Regionalnej Wystawie Zwierząt Hodowlanych w Sielinku
W stronę rozwoju: wyjazdy studyjne dla polskich producentów sera i wina
Przetwórstwo oparte na lokalnych zasobach szansą rozwoju dla polskich sadowników
Dobre praktyki po belgijsku
Rolniku, co zrobić aby zarobić
II Ogólnopolska wystawa królików miejscem spotkania hodowców z kraju i z zagranicy
Konkurs AgroLiga 2018 – etap wojewódzki
I Międzyregionalny Pokaz Alpak
XIII Konwent Polskich Winiarzy - podnoszenie jakości, budowanie marki i wspieranie promocji polskich win gronowych
Turystyka kulinarna szansą na rozwój obszarów wiejskich
Rozwój współpracy sieciowej związanej w produkcją bezpiecznej żywności w ramach klastra
Upowszechnianie wiedzy w zakresie wykorzystania systemów informacji przestrzennej GIS na potrzeby innowacyjnej praktyki rolniczej
Jemy eko
„Jakość i bezpieczeństwo żywności w małym przetwórstwie rolno-spożywczym”
Podnoszenie poziomu wiedzy w obszarze wytwarzania certyfikowanych produktów regionalnych pochodzenia zwierzęcego i wprowadzenie ich do obrotu, poprzez wyjazd studyjny realizowany w hiszpańskim regionie Andaluzji
Promowanie alternatywnych rozwiązań z zakresu przedsiębiorczości i krótkich łańcuchów dostaw żywności na przykładzie Austrii
WIEDZ I MĄDRZE JEDZ - Ogólnopolska Kampania medialna na rzecz Krótkich Łańcuchów Dostaw Żywności
„Ekologia! to jest to! – współpraca rolników ekologicznych w skracaniu łańcucha dostaw”
„Zrównoważony rozwój obszarów wiejskich przez żywność wysokiej jakości z naciskiem na produkt lokalny”
Lokalnie, regionalnie i tradycyjnie – wiem co zjem
Wielka rola mikroorganizmów w obiegu azotu
Racjonalna i zasobooszczędna gospodarka w rolnictwie i na obszarach wiejskich. Ziemia
Ograniczenie zanieczyszczenia azotem pochodzenia rolniczego metodą poprawy jakości wód
Pszczoły i pszczelarstwo = rolnictwo ekologiczne
AKADEMIA UMIEJĘTNOŚCI ANIMATORA LGD
Projekty współpracy, a rozwój obszarów wiejskich
Wizyta studyjna przedstawicieli polskich lgd w Portugalii
Gospodarstwa opiekuńcze sposobem na aktywizację i dywersyfikację dochodów mieszkańców obszarów wiejskich
TRADYCJA I ROZWÓJ
Cztery podejścia jeden cel-wypracowanie innowacyjnych mechanizmów współpracy z wykorzystaniem dziedzictwa kulturowego, przyrodniczego i historycznego obszarów LGD
Przyzagrodowy chów gęsi szansą na aktywizację mieszkańców obszarów wiejskich
Publikacja: Kondycja finansowa samorządów lokalnych a rozwój społeczno-gospodarczy obszarów wiejskich. Ujęcie przestrzenne
Zawody branży mięsnej