Partnerzy KSOW

Zakład Mięsny Konarczak sp.j.

Forma prawna:
Spółka handlowa (spółka z o.o, spółka akcyjna, spółka jawna, itp.)

NIP:
6961778436

REGON:
300211041

Adres siedziby:
wielkopolskie
Gostyńska 5
63-860 Pogorzela

Numer telefonu: 722023582
Strona WWW: www.konarczak.pl
Adres e-mail: kacperkonar@wp.pl

Zasięg terytorialny:
lokalny

Priorytety PROW:

III. Organizacja łańcucha dostaw żywności

  • Marketing produktów rolnych
  • Produkty ze znakami jakości

Opis dotychczasowej działalności:

Zakład Mięsny Konarczak to firma z wieloletnią tradycją. Powstała w 1990 roku jako Rzeźnictwo – Wędliniarstwo Zofia i Józek Konarczak. Od początku siedziba znajdowała się w Pogorzeli. Początki historii firmy to mała masarnia, która dzięki wytrwałości i zaangażowaniu właścicieli przekształciła się w nowoczesny zakład produkujący najwyższej jakości wyroby mięsne i wędliniarskie, również pod własną marką. Obecnie spółka Konarczak jest średniej wielkości przedsiębiorstwem, posiadającym uprawnienia eksportowe na rynki Unii Europejskiej.

Zakres działalności firmy obejmuje produkcję mięsa kulinarnego, wędlin oraz różnego rodzaju szynek i wędzonek. Prowadzimy sprzedaż hurtową i detaliczną na terenie województwa wielkopolskiego, dolnośląskiego i lubuskiego. Posiadamy sieć własnych sklepów firmowych.

Wysoka jakość wyrobów i zadowolenie klienta to główna misja naszego przedsiębiorstwa. Produkcję opieramy na tradycyjnych recepturach, z jednoczesnym wykorzystaniem najnowocześniejszych technologii. Nad całym procesem produkcyjnym czuwa wysoko wyspecjalizowana kadra. Zastosowane w naszym zakładzie rozwiązania, w tym technologia produkcji, dostosowane są zarówno do wymogów Unii Europejskiej, jak i do rygorystycznych norm weterynaryjnych i sanitarnych naszego kraju. O wysokiej jakości naszych wyrobów świadczą liczne nagrody i wyróżnienia przyznane w ogólnopolskich i regionalnych konkursach.

W naszej ofercie mamy blisko 100 różnego rodzaju produktów. Najwyższym uznaniem wśród klientów cieszą się wyroby wielkopolskie, a w szczególności kiełbasa biała parzona wielkopolska, która posiada europejski certyfikat: "chronione oznaczenie geograficzne".

Data rejestracji: 24.01.2018