Partnerzy KSOW

Instytut Sadkiewicza CPKZ przy Zakładzie Badawczym Przemysłu Piekarskiego sp. z.o.o

Forma prawna:
Szkoła lub placówka oświatowa

NIP:
5541796036

REGON:
091410052

Adres siedziby:
kujawsko-pomorskie
Startowa 2
85-744 Bydgoszcz

Numer telefonu: 0048605651911
Strona WWW: www.instytut-sadkiewicza.pl
Adres e-mail: jozefsadkiewicz@gmail.com

Zasięg terytorialny:
ogólnopolski

Priorytety PROW:

I. Transfer wiedzy i innowacje

  • Innowacje w rolnictwie ekologicznym
  • Innowacje w łańcuchach żywności
  • Transfer wiedzy

VI . Zrównoważony rozwój terytorialny

  • Aktywizacja społeczna
  • Tożsamość i integracja społeczna
  • Dostęp do rynku pracy/ podnoszenie kwalifikacji

Opis dotychczasowej działalności:

Instytut Sadkiewicza Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego przy Zakładzie Badawczym Przemysłu Piekarskiego sp. z o.o.(firma z tradycją -rok powstania 1969) jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty. Zaświadczenie o wpisie do ewidencji szkół nr 5/12 wydane przez Prezydenta Miasta Bydgoszczy. Wpis do Rejestru Instytucji Szkoleniowych Wojewódzki Urząd Pracy w Toruniu pod numerem ewidencyjnym 2.04/00002/2016.Instytucie prowadzone się również wykłady, ćwiczenia, projekty, praktyki dla studentów Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego (WTiICh w Bydgoszczy) z przedmiotów: technologia żywności, technologia gastronomiczna, towaroznawstwo surowców (w tym produktów regionalnych i EKO), technologia piekarstwa, młynarstwa oraz nauk o zbożach w ramach umowy na korzystanie z bazy Instytutu jak i wiedzy praktycznej naszych trenerów. Placówka należy również do sieci Dziedzictwa Kulinarnego Kujawsko-Pomorskiego uczestnicząc w promocji produktów regionalnych i tradycyjnych.Posiadamy Certyfikowaną Piekarnię EKO, w której odbywają się szkolenia i promocja produktów EKO.Instytut Sadkiewicza od 2009 roku organizuje szkolenia i kursy dla kucharzy, piekarzy, młynarzy, rolników, studentów, nauczycieli, podnosząc kwalifikacje zawodowe oraz organizując smakowite degustacje promujące żywność regionalną dla dzieci i młodzieży "od ziarenka do bochenka"i "od pola do stołu". Posiadamy w pełni wyposażone salą konferencyjną, salę do degustacji potraw, kompleksowo wyposażone studio kulinarne, rozbieralnię mięsa, chłodnie oraz wędzarnie. Marka Sadkiewicz znana od 50 lat specjalizuje się również w opracowywaniu i produkcji urządzeń pomiarowo-kontrolnych przeznaczonych dla laboratoriów zbożowo-mącznych, piekarsko-ciastkarskich oraz placówek naukowo badawczych z Polski i zagranicy.

Data rejestracji: 12.02.2019