Partnerzy KSOW

Agnieszka Król

Forma prawna:
Osoba fizyczna

Adres siedziby:
małopolskie

32-109 Pałecznica

Numer telefonu: 602708300
Adres e-mail: ag-kr7@tlen.pl

Zasięg terytorialny:
lokalny

Priorytety PROW:

I. Transfer wiedzy i innowacje

  • Innowacje w przetwórstwie rolno-spożywczym
  • Innowacje w rolnictwie ekologicznym
  • Transfer wiedzy

Opis dotychczasowej działalności:

Współpraca od 2005 roku w zakresie szkoleń, zorganizowane wyjazdów dla rolników. Posiada doświadczenie w realizacji zadań publicznych podobnego rodzaju. Agnieszka Król posiada bogate doświadczenie w działalności edukacyjnej (organizowanie dla dzieci, młodzieży i dorosłych wykładów zdrowy styl życia, ekologia, produkty tradycyjne oraz w prowadzeniu działalności kulturalnej (organizowanie imprez pn. Miodobranie, podczas których, uczestnicy brali udział w tradycyjnych obrzędach związanych ze zbieraniem kwiatów lipy, brali udział w wykładach o tematyce: Pszczoły ich znaczenie symbolika, zagrożenia i ochrona, w 2011 roku

W roku 2012 realizowała projekt „Pszczoła w historii i sztuce - promowanie polskości" ponadto fundacja posiada duże doświadczenie o prowadzeniu warsztatów edukacyjny wpisana jest od 2014 roku do Ogólnopolskiej Sieci Zagród Edukacyjnych - prowadzi 12 tematów edukacyjnych. W roku 2017 została przyjęta do Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Małopolska która ma na celu przede wszystkim promocję żywności naturalnej (tradycyjnej, lokalnej, regionalnej, ekologicznej). Od lipca 2014 roku Małopolska jest częścią Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego (ESRDzK), która istnieje od 1995 r. Skupia producentów, przetwórców, restauratorów, sprzedawców z poszczególnych regionów Europy, ma też na celu zachowanie i rozwój tradycji kulinarnych, charakterystycznych dla regionów. Regionalne Dziedzictwo Kulinarne można traktować jako specyficzny „znak jakości” dla żywności lokalnej, ekologicznej, naturalnej, tradycyjnej i regionalnej.

Data rejestracji: 02.02.2018