Inkubator przetwórstwa lokalnego w EGO
Dywersyfikacja
,
Integracja społeczna
,
Jakość
,
Konkurencyjność
,
Przedsiębiorczość
,
Rozwój rynku
,
Tworzenie miejsc pracy
,
Współpraca
,
Żywność regionalna
,
Żywność i napoje
Inkubator Przetwórstwa Lokalnego w EGO to innowacyjna inicjatywa wspierająca rolników i małych przetwórców na obszarach wiejskich. Kluczowym elementem projektu jest inkubator kuchenny, który zapewnia dostęp do nowoczesnej infrastruktury – w pełni wyposażonych pomieszczeń przetwórczych spełniających rygorystyczne normy sanitarne, weterynaryjne i środowiskowe. Dzięki temu lokalni producenci mogą profesjonalnie przetwarzać swoje produkty spożywcze bez konieczności ponoszenia dużych nakładów finansowych na własne zakłady. Inkubator umożliwia także sprzedaż i dystrybucję wytworzonych produktów, w tym za pośrednictwem internetu.