|

Francja czeka — dołącz do wyjazdu studyjnego!

Aby rozpowszechniać wiedzę na temat turystyki kulinarnej i stworzyć okazję do wymiany doświadczeń między ekspertami, organizowany jest wyjazd do Francji realizowany w ramach projektu „Rozwój obszarów wiejskich w oparciu o turystykę kulinarną”.

Podczas wydarzenia, 25 uczestników zdobędzie oraz podzieli się wiedzą o inicjatywach zwiększających konkurencyjność na terenach wiejskich, aby w kolejnym kroku, upowszechniać rezultaty projektu na obszarze województw: lubelskiego, mazowieckiego, lubuskiego i śląskiego. W projekcie udział wziąć mogą osoby z tych właśnie województw.

Szczególnie poszukiwani do wzięcia udziału są:

  • rolnicy;
  • producenci produktów lokalnych i tradycyjnych;
  • przedstawiciele obiektów gastronomicznych, hotelowych oraz firm cateringowych;
  • przedstawiciele zagród tematycznych oraz obiektów kultury;
  • przedstawiciele gospodarstw agroturystycznych;
  • przedstawiciele szkół rolniczych oraz szkół zawodowych branżowych;
  • przedstawiciele organizacji wspierających przedsiębiorczość na terenach wiejskich, czyli Lokalne Grupy Działania;
  • przedstawiciele ośrodków doradztwa rolniczego;
  • oraz organizacji branżowych zrzeszających producentów produktów lokalnych i tradycyjnych, reprezentujących branże turystyczną.

Harmonogram wyjazdu1:

  • I dzień (27.09):
    • Wylot z Krakowa do Paryża.
    • Transfer do hotelu.
    • Nocleg w Paryżu lub okolicach.
  • II dzień (28.09):
    • Wizyta w winnicach w rejonie Beaujolais na Szlaku Bienvenue a la ferme.
    • Wizyta w winnicy w rejonie Beaujolais na Szlaku Bienvenue a la ferme.
    • Wizyta w gospodarstwie na szlaku serowym (sery z mleka koziego i krowiego).
  • III dzień (29.09):
    • Warsztaty kulinarne w Atelier TTT w Villefranche sur Saone.
    • Wizyta w browarze rzemieślniczym Brasserie Terre de Bieres.
    • Spotkanie/seminarium w Izbie Turystycznej regionu Beaujolais.
  • IV dzień (30.09):
    • Wizyta w olejarni Huilerie Beaujolaise.
    • Wizyta na farmie na Szlaku Kulinarnym „Bienvenue a la ferme”.
    • Wizyta na szafranowym polu Safran des Monts du Lyonnais. 
  • V dzień (01.10):
    • Wykwaterowanie.
    • Przejazd na lotnisko w Paryżu.
    • Wylot do Krakowa.

Jak dołączyć do wyjazdu?

Wypełniony formularz zgłoszeniowy (dostępny poniżej) należy dostarczyć pocztą tradycyjną lub elektroniczną (skan) w nieprzekraczającym terminie do 17 września, do godziny 16:00 na adresy:

  • biuro@lgdkrasnik.pl,
  • Lokalna Grupa Działania Ziemi Kraśnickiej, ul. Lubelska 115, 23-200 Kraśnik.

Formularz zgłoszeniowy wraz ze szczegółowym harmonogramem znajduje się w plikach pod artykułem oraz na stronach: LGD Ziemi Kraśnickiej oraz LGD Puszcza Kozienicka.

Na wypadek pytań w związku z planowanym wyjazdem, prosimy o kontakt do Wioletty Wilkos, pod numerami telefonu: 668 881 103 / 81 825 27 27

Więcej informacji o projekcie w ramach którego odbyło się powyższe wydarzenie, znajduje się na naszej stronie.


1Partner KSOW zastrzega sobie zmianę wizytowanych miejsc lub kolejności ich wizytowania, równocześnie zachowując poziom merytoryczny wizyty studyjnej.