|

Od pola do stołu — konferencja

Zdjęcie przedstawia sylwetkę kobiety stojącej na środku pola, trzymającej grabie.

Wielkimi krokami zbliża się druga edycja konferencji „Farm to Fork / Od Pola do Stołu”, odbywająca się w dniach 14-15 października 2021 roku.

Tym razem jej gospodarzami będą: unijna komisarz do spraw zdrowia i bezpieczeństwa żywności Stella Kyriakides, unijny komisarz do spraw rolnictwa Janusz Wojciechowski oraz europejska komisarz do spraw innowacji, badań naukowych, kultury, edukacji i młodzieży — Mariya Gabriela.
Konferencję rozpocznie wiceprzewodniczący wykonawczy Komisji Europejskiej Frans Timmermans.

Tematy drugiej edycji konferencji skupiać się będą wokół postępów poczynionych w zakresie inicjatyw przewidzianych w planie działania strategii. Poza tym, wydarzenie stanowić będzie wsparcie dla prac UE na rzecz globalnego przejścia na zrównoważone systemy żywnościowe, jednocześnie kładąc przy tym nacisk na określenie i omówienie czynników umożliwiających transformację.

Aby dołączyć do wydarzenia online, należy zarejestrować się przez formularz zgłoszeniowy znajdujący się na stronie podanej przez organizatorów.
Spotkanie tłumaczone będzie na sześć języków, w tym polski.


W przypadku wystąpienia jakichkolwiek problemów podczas rejestracji, prosimy o kontakt z zespołem pomocy Farm to Fork pod adresem: Farm2Fork2021@mci-group.com

Zapraszamy do sprawdzenia pełnego harmonogramu spotkania, dostępnego w języku angielskim.

[Tłum. własne]