Aktualności
Od hodowli do puchu. O Polskiej Białej Gęsi usłyszeliśmy raz jeszcze
Ubiegły tydzień przyniósł nam kolejne szkolenia. Tym razem, w Chojnicach w województwie pomorskim, Fundacja Hodowców Polskiej Białej Gęsi, poprowadziła warsztaty o tytule „Przyzagrodowy chów gęsi sposobem na rozwój przedsiębiorczości na obszarach…
„Przykłady organizacji krótkich łańcuchów dostaw żywności” – broszura
W publikacji zawarto podstawowe informacje na temat łańcuchów dostaw żywności oraz przykłady organizowania i funkcjonowania różnych form współpracy pomiędzy producentami, podmiotami zajmującymi się przetwórstwem a konsumentami w tym zakresie.
Kierun…
Funkcjonowanie krótkich łańcuchów dostaw żywności w okresie zagrożenia epidemicznego
Serdecznie zapraszamy osoby zainteresowane prowadzeniem działalności produkcji żywności oraz przedstawicieli instytucji zainteresowanych rozwojem krótkich łańcuchów dostaw żywności na obszarach wiejskich do zapoznania się z broszurą Funkcjonowanie…
Jak produkować i sprzedawać żywności z gospodarstwa w warunkach zagrożenia epidemiologicznego?
Problem ten jest głównym tematem projektu realizowanego przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu.
Działalność produkcji żywności w małej skali przez rolników w warunkach podwyższonego ryzyka wystąpienia zagrożenia…
Dotacje na małe przetwórstwo i RHD
Od 26 października 2020 r. ARiMR przyjmuje wnioski w ramach „Wsparcia inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój”, czyli na tzw. małe przetwórstwo i rolniczy handel detaliczny.