Aktualności
![](/files/zachodniopomorskie/_processed_/b/a/csm_AdobeStock_441715552_ca4a085068.jpg)
"Natura od kuchni" — 10 tys. złotych czeka na kulinarnych odkrywców leśnych skarbów!
Współczesny konsument coraz częściej zwraca uwagę na jakość spożywanych produktów, poszukując często tych, które swe korzenie mają w naturalnym środowisku. Nic dziwnego, że wśród najbardziej cenionych artykułów żywnościowych znajdują się te…
![](/files/_processed_/4/2/csm_kobietawies4_43c13b4309.jpg)
AGROTURYSTYKA NA NOWO
Serdecznie zapraszamy
przedstawicieli stowarzyszeń agroturystycznych, lokalnych i regionalnych organizacji turystycznych, ośrodków doradztwa rolniczego oraz przedstawicieli, właścicieli gospodarstw agroturystycznych, podmiotów świadczących tego typu…
![](/files/_processed_/b/6/csm_winnica_8c4a326a77.jpg)
Dobre smaki na wsi — zapraszamy do obejrzenia serii filmów
Gdzie zjeść najlepsze sery?
Czy polskie wino może konkurować z najlepszymi ze świata?
Jak powstaje najlepszy ser w Polsce?
![Na zdjęciu znajduje się zastawiony stół, stojący na łące, pod drzewem.](/files/_processed_/3/3/csm_pexels-ron-lach-9578711_06d232b5ce.jpg)
Trendy turystyki wiejskiej 2021 roku — konferencja
Turystyka wiejska i agroturystyka są jednymi z najszybciej rozwijających się gałęzi turystyki. Dla utrzymania tego tempa, konieczne są jednak działania służące stałemu rozwojowi branży, dotyczące między innymi edukacji osób w nią zaangażowanych — aby…
![](/files/_processed_/f/e/csm_2_cb8b904b06.jpg)
Turystyka kulinarna na rzecz wsi
Dla podniesienia wiedzy na temat turystyki kulinarnej, w dniach 5-6 października 2021 roku w hotelu Wodnik koło Bełchatowa, odbyła się konferencja o nazwie „Rozwój obszarów wiejskich w oparciu o turystykę kulinarną”. Wydarzenie stanowiło podsumowanie…
![](/files/_processed_/2/3/csm_Wlochy_29ce37aaf2.jpg)
Włochy czekają — dołącz do wyjazdu studyjnego!
Aby rozpowszechniać wiedzę na temat turystyki kulinarnej i stworzyć okazję do wymiany doświadczeń między ekspertami, organizowany jest wyjazd do Włoch realizowany w ramach projektu „Rozwój obszarów wiejskich w oparciu o turystykę kulinarną”.