Aktualności

"Natura od kuchni" — 10 tys. złotych czeka na kulinarnych odkrywców leśnych skarbów!
Współczesny konsument coraz częściej zwraca uwagę na jakość spożywanych produktów, poszukując często tych, które swe korzenie mają w naturalnym środowisku. Nic dziwnego, że wśród najbardziej cenionych artykułów żywnościowych znajdują się te…

AGROTURYSTYKA NA NOWO
Serdecznie zapraszamy
przedstawicieli stowarzyszeń agroturystycznych, lokalnych i regionalnych organizacji turystycznych, ośrodków doradztwa rolniczego oraz przedstawicieli, właścicieli gospodarstw agroturystycznych, podmiotów świadczących tego typu…

Dobre smaki na wsi — zapraszamy do obejrzenia serii filmów
Gdzie zjeść najlepsze sery?
Czy polskie wino może konkurować z najlepszymi ze świata?
Jak powstaje najlepszy ser w Polsce?

Trendy turystyki wiejskiej 2021 roku — konferencja
Turystyka wiejska i agroturystyka są jednymi z najszybciej rozwijających się gałęzi turystyki. Dla utrzymania tego tempa, konieczne są jednak działania służące stałemu rozwojowi branży, dotyczące między innymi edukacji osób w nią zaangażowanych — aby…

Turystyka kulinarna na rzecz wsi
Dla podniesienia wiedzy na temat turystyki kulinarnej, w dniach 5-6 października 2021 roku w hotelu Wodnik koło Bełchatowa, odbyła się konferencja o nazwie „Rozwój obszarów wiejskich w oparciu o turystykę kulinarną”. Wydarzenie stanowiło podsumowanie…

Włochy czekają — dołącz do wyjazdu studyjnego!
Aby rozpowszechniać wiedzę na temat turystyki kulinarnej i stworzyć okazję do wymiany doświadczeń między ekspertami, organizowany jest wyjazd do Włoch realizowany w ramach projektu „Rozwój obszarów wiejskich w oparciu o turystykę kulinarną”.