Sobota i niedziela (13.03-14.03) upłynęła uczestnikom szkoły serowarstwa farmerskiego bardzo pracowicie!
W pierwszym dniu szkolenia odbyły się wykłady:
- Charakterystyka zagrożeń zdrowotnych i podstawowych pojęć związanych z bezpieczeństwem żywności
- Charakterystyka założeń systemu HACCP, a także jego etapy wdrażania, utrzymania i doskonalenia
- Charakterystyka programu warunków wstępnych określonych w prawie żywnościowym
- Skuteczność wdrożonego systemu bezpieczeństwa żywności poprzez tworzenie programu badań laboratoryjnych
Drugi dzień szkoleniowy pozwolił na praktyczne zastosowanie zdobytej wiedzy, podczas wykonywania ćwiczeń z zakresu ww. zagadnień.
Uczestnicy pracowali całą grupą, jak również w zespołach, w specjalnie do tego celu założonych pokojach.
Zajęcia odbyły się w formule on-line.
Kolejny zjazd planowany jest na 10.04.-11.04.2021.
Więcej informacji o projekcie ”Kierunek na rozwój – szkolenia i wyjazdy studyjne dla branży serowarskiej” - znajdziesz tutaj