Aktualności
Od kóz dla małych serowarni i przetwórni — podsumowanie konferencji
Dla rozwoju małych przetwórni i serowarni opierających się o produkty koziego pochodzenia, nasz partner — Instytut Zootechniki – Państwowy Instytut Badawczy, Zakład Hodowli Owiec i Kóz, w dniach 13-14 września zorganizował konferencję skierowaną do…
Po doświadczenia z Węgier
W poszukiwaniu źródeł inspiracji do rozwoju działalności prowadzonych na terenach wiejskich, nasi partnerzy KSOW trafili do Węgier, gdzie podczas wyjazdu studyjnego w dniach 5-12 sierpnia, doświadczyli najciekawszych, najefektywniej działających…
Poznaj jednego z naszych partnerów!
Nasz partner — Fundacja Hodowców Polskiej Białej Gęsi, ma przyjemność zaprosić wszystkich zainteresowanych tematem do odwiedzenia swojego stoiska na Krajowych Dniach Pola.
Jeśli jesteś osobą głodną informacji ze świata hodowców, interesują cię produ…
Jak zostać serowarem?
To pytanie, zadają sobie zapewne uczestnicy V zjazdu Szkoły Serowarstwa Farmerskiego – wydarzenia zorganizowanego w ramach projektu o nazwie „Kierunek na rozwój – szkolenia i wyjazdy studyjne dla branży serowarskiej”.
Jagnięcina podhalańska w dwunastu odsłonach - cykl filmów
Cykl filmów jest przypomnieniem specjałów kuchni góralskiej, ale również pokazaniem możliwości wykorzystania mięsa jagnięcego w różnych odsłonach, różnych daniach, różnych smakach. Spoty będą realizowane w oryginalnych wnętrzach z wystrojem…
Zaproszenie do składania propozycji programów promocyjnych
Komisja Europejska zaprasza do składania przez beneficjentów propozycji programów promocyjnych, zarówno prostych, jak i takich, w których uczestniczy wiele państw członkowskich. Ostateczny termin składania wniosków upływa 28 kwietnia 2021 r., o…