Aktualności
Jagnięcina podhalańska w dwunastu odsłonach - cykl filmów
Cykl filmów jest przypomnieniem specjałów kuchni góralskiej, ale również pokazaniem możliwości wykorzystania mięsa jagnięcego w różnych odsłonach, różnych daniach, różnych smakach. Spoty będą realizowane w oryginalnych wnętrzach z wystrojem…
Zaproszenie do składania propozycji programów promocyjnych
Komisja Europejska zaprasza do składania przez beneficjentów propozycji programów promocyjnych, zarówno prostych, jak i takich, w których uczestniczy wiele państw członkowskich. Ostateczny termin składania wniosków upływa 28 kwietnia 2021 r., o…
Zapraszamy do zapoznania się z wynikami badania "Oszacowanie potencjału rynku sprzedaży bezpośredniej ...
... na przykładzie wybranych gmin umiejscowionych w województwach dolnośląskim, kujawsko-pomorskim, małopolskim i podlaskim".
Gdzie można zgłębić wiedzę dotyczącą przyzagrodowego chowu gęsi? Oglądając filmy na kanale KSOW
Przyzagrodowy chów gęsi może być świetnym sposobem na rozwój przedsiębiorczości na obszarach wiejskich. Dzięki projektowi Fundacji Hodowców Polskiej Białej Gęsi wiele osób mogło uczestniczyć w szkoleniach i zgłębić wiedzę, jak podjąć taką działalność…
Jak profesjonalnie produkować ziemniaki?
Niniejsze opracowanie ma zwrócić uwagę i syntetycznie przybliżyć wiedzę wszystkim rolnikom – producentom ziemniaka, ale także handlowcom, przetwórcom oraz służbom doradczym i instytucjom nadzorującym funkcjonowanie sektora ziemniaczanego w zakresie…
Jesienny konkurs na domowe przetwory rozstrzygnięty!
Jesienny konkurs na przepis ze zdjęciem dobiegł końca. W szranki stanęły 524 przepisy!
Wśród nadesłanych zgłoszeń znalazły się receptury na przetwory z wykorzystaniem owoców, warzyw, kwiatów i ziół. Wszystkie kolorowe, smaczne i stanowiące bogactwo…