Aktualności
![](/files/portal/_processed_/6/1/csm_KarczmaKaliska__81_of_91__01_13fdb455e5.jpg)
Jakie są wymagania weterynaryjne przy prowadzeniu rzeźni rolniczej lub uboju na użytek własny? Pobierz publikacje
„Rzeźnie rolnicze - Wymagania weterynaryjne przy prowadzeniu rzeźni rolniczej” oraz "Ubój na użytek własny w gospodarstwie - Wymagania weterynaryjne przy prowadzeniu uboju na użytek własny" – obie publikacje zostały opracowane w formie…
![](/files/portal/_processed_/b/5/csm_Photogenica-PHX247529474_21a2c60f9f.jpg)
Rusza konkurs "Innowacje na rzecz zrównoważonego rolnictwa i produkcji żywności"
W imieniu Organizacji Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) z siedzibą w Rzymie zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie Innowacje na rzecz zrównoważonego rolnictwa i produkcji żywności (International Innovation Award for…
![Craft making cheese](/files/portal/_processed_/a/a/csm_Photogenica-PHX128220934_e49c1bc819.jpg)
Ruszył kurs: Szkoła Serowarstwa Farmerskiego
Kurs: Szkoła Serowarstwa Farmerskiego organizowany jest przez Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu w ramach realizacji projektu pn. „Kierunek na rozwój – szkolenia i wyjazdy studyjne dla branży serowarskiej” rozpocznie się już w najbliższym czasie.
…![](/files/portal/_processed_/3/8/csm_Photogenica-PHX6844718_f72ad763dc.jpg)
Konkurs „Zero Food Waste – nie marnuję żywności”
Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi ogłasza nowy konkurs pn. „Food zero waste – nie marnuję żywności”, którego celem jest zachęcenie do wdrożenia idei niemarnowania żywności oraz kreatywnego podejścia do sztuki kulinarnej z wykorzystaniem…
![Bread Cooking. Dough](/files/portal/_processed_/3/9/csm_Photogenica-PHX10679408_77f862ad8e.jpg)
Wyjątkowe miejsca. Wyjątkowi ludzie. Wyjątkowe smaki. Książka kucharska kół gospodyń wiejskich z województwa mazowieckiego
Przedstawiamy książkę kucharską z przepisami kół gospodyń wiejskich z Mazowsza, będąca zwieńczeniem konkursu „Wyjątkowe miejsca, wyjątkowi ludzie” (edycje z lat 2019-2020) organizowanego przez Biuro Regionalne Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich w…
![](/files/portal/_processed_/d/d/csm_cheese-4288638_1920_01_375cc9f97c.jpg)
Tradycyjny wyrób sera. Praktyczny przewodnik dla każdego
Jak rozpoznać dobry ser? A może jak zrobić własny ser w domu? Coraz częściej na sklepowych półkach można znaleźć produkty regionalne i tradycyjne, które są wytwarzane bez chemii, według starych przepisów i z zachowaniem subregionalnej specyfiki.
Z…