Aktualności
![](/files/_processed_/1/2/csm_krowy2_edb6ac6059.jpg)
Rewolucja genomowa w hodowli
Dla zwiększenia wiedzy w temacie implementacji genomiki w hodowli bydła mlecznego, nasz partner zorganizował konferencję online o nazwie „Selekcja genomowa a ekonomia produkcji mleka w gospodarstwie”, skierowaną do polskich hodowców bydła.
![Zdjęcie przedstawia sylwetkę kobiety stojącej na środku pola, trzymającej grabie.](/files/_processed_/d/c/csm_kobieta_pole_12c392eff1.jpg)
Od pola do stołu — konferencja
Wielkimi krokami zbliża się druga edycja konferencji „Farm to Fork / Od Pola do Stołu”, odbywająca się w dniach 14-15 października 2021 roku.
![](/files/_processed_/2/6/csm_f4_dac7ee85ad.jpg)
Po wiedzę o serach - wyjazd studyjny do Francji
Aby zapoznać się z technologią wytwarzania serów z przerostem i porostem pleśni oraz stworzyć możliwość wymiany doświadczeń między polskimi a francuskimi serowarami, osoby związane z branżą lub pragnące zatrudnienia w niej, wraz z przedstawicielami…
![Na zdjęciu, w lewym dolnym rogu znajduje się krowa wypasająca się na górskim](/files/_processed_/9/c/csm_cow-6584886_1920_a90ffffd79.jpg)
Porozmawiajmy o rolnictwie górskim — konferencja
Zapraszamy na międzynarodową konferencję online „Europejskie rozwiązania strukturalne dla rolnictwa górskiego na tle krajowych oczekiwań i potrzeb”, organizowaną przez Instytut Zootechniki Państwowy Instytut Badawczy, w dniach 27 i 28 września.
![](/files/_processed_/d/a/csm_EXPO_cb288eb1b4.jpg)
Zaprezentuj swoje produkty na targach w Meksyku!
Komisja Europejska, na międzynarodowych targach Expo ANTAD & Alimentaria w Guadalajarze, organizuje Pawilon Unii Europejskiej – miejsce, którego odwiedzający, posmakują oraz doświadczą wybranych produktów pochodzących z krajów Unii.
![](/files/_processed_/2/5/csm_owce_hiszpania_6b35726dc9.jpg)
W poszukiwaniu najlepszych serów — wyjazdy studyjne dla branży serowarskiej
Aby doświadczyć metod organizacji, produkcji i funkcjonowania serowarstwa w innych krajach słynących z sukcesów w tej dziedzinie, nasz partner, organizuje w ramach projektu: „Kierunek na rozwój — szkolenia i wyjazdy studyjne dla branży serowarskiej”…