Aktualności

Produkty z pola, prosto na stół? Zrównoważone rolnictwo jako droga do wzmocnienia naszego bezpieczeństwa.
Podczas gdy większość uwagi świata skupia się na śledzeniu i wspieraniu Ukrainy, Unia mierzy się z środowiskowymi, społecznymi i klimatycznymi problemami kontynentu. Ich rozwiązaniem może być strategia „Od pola do stołu”, której założeniem jest…

Gospodarstwa rodzinne, gospodarstwami przyszłości
Przekazywane z pokolenia na pokolenie sposoby upraw, szacunek do roli jaką pełni w społeczeństwie zawód rolnika oraz pasja pracy „z ziemią”, owocują często silnymi, rodzinnymi gospodarstwami rodzinnymi, które w znaczący sposób wzmacniają nasze…

Co warto wiedzieć o chowie gęsi? — kolejne szkolenia za nami
W ostatnich tygodniach zorganizowano kolejne spotkania w ramach projektu „Przyzagrodowy chów gęsi sposobem na rozwój przedsiębiorczości na obszarach wiejskich”.

Poznaj jednego z naszych partnerów!
Nasz partner — Fundacja Hodowców Polskiej Białej Gęsi, ma przyjemność zaprosić wszystkich zainteresowanych tematem do odwiedzenia swojego stoiska na Krajowych Dniach Pola.
Jeśli jesteś osobą głodną informacji ze świata hodowców, interesują cię produ…

Zapraszamy do zapoznania się z wynikami badania "Oszacowanie potencjału rynku sprzedaży bezpośredniej ...
... na przykładzie wybranych gmin umiejscowionych w województwach dolnośląskim, kujawsko-pomorskim, małopolskim i podlaskim".

Jak produkować i sprzedawać żywności z gospodarstwa w warunkach zagrożenia epidemiologicznego?
Problem ten jest głównym tematem projektu realizowanego przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu.
Działalność produkcji żywności w małej skali przez rolników w warunkach podwyższonego ryzyka wystąpienia zagrożenia…