Aktualności
Po wiedzę o serach - wyjazd studyjny do Francji
Aby zapoznać się z technologią wytwarzania serów z przerostem i porostem pleśni oraz stworzyć możliwość wymiany doświadczeń między polskimi a francuskimi serowarami, osoby związane z branżą lub pragnące zatrudnienia w niej, wraz z przedstawicielami…
Hodowla, puch, gęsi — kolejne szkolenia za nami
Dla wspierania przedsiębiorczości na obszarach wiejskich, nasz partner — Fundacja Hodowców Polskiej Białej Gęsi, zorganizował kolejne szkolenie, tym razem w Karolewie w województwie kujawsko-pomorskim.
Po wiedzę do Portugalii — wyjazd studyjny
Aby zwiększyć wiedzę producentów oraz osób zainteresowanych tematem certyfikacji, samorząd województwa podlaskiego zorganizował wyjazd studyjny do kraju, w którym system oznaczeń geograficznych produktów działa prężenie od wielu lat — Portugalii.
Warsztaty z przetwórstwa — zapraszamy uczniów szkół rolniczych!
Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie wraz z partnerami organizują w październiku warsztaty z przetwórstwa mleka i mięsa, które odbędą się w Podlaskim Centrum Technologii Rolno-Spożywczych, powstałym przy PODR Szepietowo.
Od kóz dla małych serowarni i przetwórni — podsumowanie konferencji
Dla rozwoju małych przetwórni i serowarni opierających się o produkty koziego pochodzenia, nasz partner — Instytut Zootechniki – Państwowy Instytut Badawczy, Zakład Hodowli Owiec i Kóz, w dniach 13-14 września zorganizował konferencję skierowaną do…
Porozmawiajmy o rolnictwie górskim — konferencja
Zapraszamy na międzynarodową konferencję online „Europejskie rozwiązania strukturalne dla rolnictwa górskiego na tle krajowych oczekiwań i potrzeb”, organizowaną przez Instytut Zootechniki Państwowy Instytut Badawczy, w dniach 27 i 28 września.