Aktualności
Nasze lasy w naszych kuchniach — ruszył konkurs dla kół gospodyń wiejskich!
26 kwietnia wystartował ogólnopolski konkurs dla kół gospodyń wiejskich o nazwie „Natura od kuchni”. Jego organizatorem są Lasy Państwowe, które czekają na najciekawsze zgłoszenia propozycji promowania zdrowej żywności z naszych gajów, gąszczy i…
O produktach na naszych stołach, o rolnikach je produkujących
„Food for Europe” to europejska seria podcastów o żywności którą spożywamy i rolnikach, którzy ją produkują. Szczególną uwagę zwrócić warto na pięć pierwszych odcinków. Koncentrują się one na rolnictwie ekologicznym, które znajduje się w centrum…
Kobiety to dobry klimat!
Mieszkające na wsi lub w małym miasteczku, działające w kole gospodyń wiejskich lub innej organizacji bliskiej wsi — te, którym leży na sercu dobro organizacji i pragną je rozwijać, troszczące się o środowisko naturalne, z pasją podchodzące do…
Przetwórstwo od podstaw — podsumowanie warsztatów dla uczniów
Dla podniesienia kwalifikacji uczniów szkół rolniczych w zakresie przetwórstwa mleka i mięsa, nasz partner — PODR Szepietowo zorganizował drugi etap warsztatów, które odbyły się w dniach 5-8 października.
Dobre smaki na wsi — zapraszamy do obejrzenia serii filmów
Gdzie zjeść najlepsze sery?
Czy polskie wino może konkurować z najlepszymi ze świata?
Jak powstaje najlepszy ser w Polsce?
O turystyce kulinarnej — po wiedzę do Francji
Dla promowania sprawdzonych zagranicznych wzorców służących zwiększaniu konkurencyjności polskich obszarów wiejskich, nasi partnerzy zorganizowali wyjazd studyjny do Francji — aby stworzyć okazję do wymiany doświadczeń, prezentacji dobrych praktyk…