Aktualności
![Na zdjęciu widać zastawiony stół pod drzewem, stojący na łące.](/files/_processed_/0/c/csm_pexels-ron-lach-9578711_594da59745.jpg)
Czym jest lemieszka? Jak zrobić rabarbarusie? — Panie z KGW wyjaśniają
Dla wsparcia merytorycznego organizacji oraz osób działających dla dobra naszych obszarów wiejskich, dla ułatwienia wymiany wiedzy pomiędzy nimi oraz rozpowszechniania rezultatów działań służących rozwojowi wsi, powstał projekt „Lokalne, regionalne i…
![](/files/_processed_/7/4/csm_dym__grill_c2f0954b88.jpg)
Przetwórstwo od podstaw — podsumowanie warsztatów dla uczniów
Dla podniesienia kwalifikacji uczniów szkół rolniczych w zakresie przetwórstwa mleka i mięsa, nasz partner — PODR Szepietowo zorganizował drugi etap warsztatów, które odbyły się w dniach 5-8 października.
![](/files/_processed_/b/6/csm_winnica_8c4a326a77.jpg)
Dobre smaki na wsi — zapraszamy do obejrzenia serii filmów
Gdzie zjeść najlepsze sery?
Czy polskie wino może konkurować z najlepszymi ze świata?
Jak powstaje najlepszy ser w Polsce?
![Zdjęcie przedstawia widok pól we Francji. Na pierwszym planie znajduje się droga prowadząca wgłąb kadru. Po prawej stronie widzimy krzaki winogron.](/files/_processed_/b/8/csm_Francja1_9383564f68.jpg)
O turystyce kulinarnej — po wiedzę do Francji
Dla promowania sprawdzonych zagranicznych wzorców służących zwiększaniu konkurencyjności polskich obszarów wiejskich, nasi partnerzy zorganizowali wyjazd studyjny do Francji — aby stworzyć okazję do wymiany doświadczeń, prezentacji dobrych praktyk…
![Zdjęcie przedstawia sylwetkę kobiety stojącej na środku pola, trzymającej grabie.](/files/_processed_/d/c/csm_kobieta_pole_12c392eff1.jpg)
Od pola do stołu — konferencja
Wielkimi krokami zbliża się druga edycja konferencji „Farm to Fork / Od Pola do Stołu”, odbywająca się w dniach 14-15 października 2021 roku.
![](/files/_processed_/2/6/csm_f4_dac7ee85ad.jpg)
Po wiedzę o serach - wyjazd studyjny do Francji
Aby zapoznać się z technologią wytwarzania serów z przerostem i porostem pleśni oraz stworzyć możliwość wymiany doświadczeń między polskimi a francuskimi serowarami, osoby związane z branżą lub pragnące zatrudnienia w niej, wraz z przedstawicielami…